Natura al Berguedà.

Rutes - Viure la Naturalesa del Berguedà - Riba del Llobregat Aflorament

S'hi troben uns afloraments de materials de Keuper, constituïts per nivells de guixos i d'argiles, entre els quals s'hi troben bons exemplars de quars, de la varietat Jacint de Compostel·la. Tots aquests materials del triàsic superior es situen a l'encavalcament dels materials mesozoics del mantell inferior del Pedraforca, que es troben al sud, sobre els materials cenozoics i mesozoics del mantell del Cadí, que es troben al nord.

Com arribar-hi: Des de Guardiola de Berguedà ens dirigim cap a la carretera de La Pobla de Lillet i Castellar de N'Hug. Sense sortir de Guardiola i just abans de creuar el pont del Llobregat que condueix cap a les esmentades poblacions, ens situarem a l'esplanada immediata a la riba dreta del riu. Els afloraments es troben a les parets que llinden amb la pròpia esplanada.

Extret de: Mata-Perelló, J.M. i J. Font. Selecció d'itineraris geològico-mineralògics pel Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell (1995). Xaragall. Revista de Ciències de la Catalunya Central.